Monday, March 7, 2011

Daripada Blogger

Terlebih dahulu saya memohon banyak kemaafan kerana blog ini terhenti buat seketika sebelum ini oleh kerana kesibukkan beberapa perkara. Terima kasih kepada rakan-rakan yang sentiasa memberikan sokongan dan dokongan agar blog ini diteruskan untuk menemui para pembaca demi memberikan update terkini berkaitan YM Sheikh Haji Md Radzi Bin Ustaz Haji Hanafi Al-Qadhi dan Silat Cekak Ustaz Hanafi.

Nantikan update terbaru penulisan diblog ini bila-bila masa daripada sekarang. Insya Allah.


Ikhlas Daripada

Mohamad Amin Bin Zainul Abidin
740829-14-5361
019-2713721

7 comments:

  1. InsyaAllah tuan...semoga penulisan tuan sentiasa dlm paksi kebenaran & tidak gentar hadapi cabaran..

    lama tak menulis tak bermakna sudah pokai idea..sekurangnya mewujudkan rasa rindukan kebenaran.

    ReplyDelete
  2. fiqratul najiiyahMarch 7, 2011 at 5:51 PM

    salam saudara! boleh ana tau di mana direkodkan hadith yg saudara gunakan di atas blog saudara ni??cth:sahih bukhari2@muslim @ imam hadith yg lain.
    Mohon jawapan.Jazakallahu khairan khasira.

    ReplyDelete
  3. bile naak agung lagi Al-Qodi aljilat tu lagi...carilah idea lebih2 bagus lagi..kekkek

    ReplyDelete
  4. Abaikan msg lucah tersebut. Tahniah tuan Amin. Teruskan perjuangan.

    ReplyDelete
  5. fiqratul najiiyahMarch 11, 2011 at 3:30 PM

    Dari sahabat ABDULLAH B.'AMR RADIYALLAHU ANHU,
    RASULULLAH SALLAHUALAIHIWASSALAM bersabda:
    "sesungguhnya bani Israil terpecah menjadi 72 golongan,sedangkan umatku akan berpecah kepada 73 golongan,semuanya di dalam Neraka kecuali satu golongan". Para sahabat pun bertanya:" Wahai Rasulullah,siapa dia?" Baginda menjawab: "Iaitu ,mereka yang berada pada apa yang telah ditempuh olehku dan sahabatku."
    HR: At-Tirmidzi(no:2641)dan Al-Hakim(I/129).

    ALLAH Ta'ala berfirman:
    maksudnya: "dan sesungguhnya ini adalah jalan Ku yang lurus,maka ikutilah dia; dan jangan mengikuti jalan-jalan (yang lain),kerana jalan-jalan itu mencerai-beraikan kamu dari jalan -NYA.Yang demikian itu diperintahkan ALLAH kepadamu agar kamu bertaqwa"
    (QS:Al-An'am:153)

    ReplyDelete
  6. terima kasih tuan ..kami yang jauh hanya mendengar berita dari pihak tuan..
    tapi kalau dengar saja tak cukup .tengok sendiri lagi baik..hehe,terima kasih

    ReplyDelete