Sunday, October 24, 2010

Bicara Injuksi Terhadap YM Tuan Sheikh

Terlebih dahulu saya memohon maaf kerana agak lambat untuk update blog ini. Alhamdulillah, terlebih dahulu saya memanjatkan kesyukuran kehadrat Allah swt kerana dengan izin Nya, telah memberikan kekuatan dan kesihatan yang baik kepada YM Tuan Sheikh (defendan) untuk hadir ke mahkamah bagi memberikan keterangan pada 22/10/2010 (Jumaat) dengan diiringi sekitar 50 orang Pendokong Hakiki yang memberikan sokongan moral kepada beliau. Beliau telah memberikan keterangan selama lebih kurang 1 jam serta menjawab pelbagai soalan yang ditanya oleh peguam daripada kedua belah pihak.

Berhubung perbicaraan tersebut, secara peribadinya saya begitu gembira kerana YM Tuan Sheikh telah berjaya meletakkan kebenaran di mahkamah berkenaan Silat Cekak khususnya perihal berkaitan MANDAT GURU. Beliau dengan tegas mengatakan bahawa sehingga ke hari ini, beliau tidak pernah menyerahkan mandat tersebut kepada sesiapa pun. Beliau juga begitu bijak memberikan hujah dalam mematahkan soalan-soalan yang dikemukakan oleh Tuan Haji Yahya Bin Abdul Rahman (peguam plaintif). Kupasan lanjut berkenaan kes ini akan dirungkai sedikit masa lagi. Secara rumusannya, saya berpandangan samada kes saman ini diterima atau ditolak merupakan hak mahkamah menentukan berdasarkan undang-undang tetapi kebenaran tentang Silat Cekak itu sendiri telah dicatatkan dengan sempurna di dalam nota keterangan mahkamah. Sebuah tempat yang tinggi dalam menjunjung kebenaran dan keadilan. Allahu Akbar!

16 comments:

 1. alhamdu lillah..semuanya berjalan lancar.boleh saya tahu bila pula keputusan mahkamah akan di beritahu?

  hafiz, skudai...

  ReplyDelete
 2. Terima kasih atas update ini Tuan.

  ReplyDelete
 3. Tarikh keputusan dijangka pada 24/11/2010.

  ReplyDelete
 4. alhamdu LILLAH.... semoga Allah mempermudahkan segala urusan...

  ReplyDelete
 5. Salam,

  semoga yang HAK akan mengatasi yang BATIL. semoga YM Tuan Sheikh dilimpahi berkat Nya.

  Muhammad Shafiq Abdullah
  Melbourne

  ReplyDelete
 6. Andai guru sebenar guru,
  Mengapa harus b'selindung di blk kain isteri dan ibu,
  Andai guru sebenar guru,
  Mengapa perlu sokongan moral 50 "Pendokong Hakiki" yg dungu.

  ReplyDelete
 7. alhamdulillah..semoga terus dipermudahkan...

  ReplyDelete
 8. Guru tidak memerlukan sokongan kerana Guru Tetap Guru walaupun keseorangan tetapi tanggungjawab anak murid adalah memberikan sokongan dan semangat kepada Gurunya yang ditimpa musibah dan fitnah.

  Jika Ayah kamu dituduh merogol orang, adakah anda tidak hadir memberikan sokongan kepadanya. Kalau anda tidak hadir sekalipun, dia tetap Ayah kamu, tetapi tanggungjawab sebagai anak tidak kamu penuhi. Kamu adalah Anak Haram Jadah!

  ReplyDelete
 9. Musibah sendiri yg tempah...
  Fitnah sendiri yg undang..
  Sape suruh msk umah tu..

  Teruskan la sokongan yg gah...
  Menjadi sokongan yg membawa rebah....

  ReplyDelete
 10. Tak abis-abis copy paste..
  Orang dah berjaya C1D 10K ..
  Dia asyik meroyan..masuk rumah..masuk rumah..isu lapuk!
  Langsung tak berkembang! Yang kembang hasad dengki !!! Tak ke mana lah jawabnya.

  ReplyDelete
 11. jawab GURU CABUL dan PK semua ..nape masuk umah???soalan mudah aje..
  klu boleh..masuk umah berdua...Aku orang pertama masuk bilik isteri kau..kekkekekkek

  ReplyDelete
 12. KATA-KATAMU itu Akan MEMAKAN diri sendiri !
  ketawalah ..

  ReplyDelete
 13. berita tergempar ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  pada 2 Nov 2010, jam 830am, seekor guru harimau belantara yg didapati mencabul atas hadir ke mahkamah...harimau belantara ini khabarnya telah sihat..berkemungkinan akan mencabul lg..

  para pendokong hakiki akan turun semua memberi sokongan moral kepada GURU CABUL KITA..kita akan turun dan buat macam BERUK-BERUK di jalan raya..(polis kata jangan)

  AMIN YANG akan cuba jadi hero di jalan raya..AMIN YANG akan buat macam BERUK - BERUK di jalan raya..(polis kata jangan)

  Perdokong hakiki semua...
  KITA JUMPA, KITA LAWAN, DAN KITA AKAN BUAT MACAM BERUK - BERUK DI JALAN RAYA..(polis kata jangan)

  harimau belantara ckp (sy pantang dicabar)...
  harimau belantara gila kuasa..SEPANJANG MASA..!!!

  - pendokong hakiki mat kodi -

  ReplyDelete
 14. Kepada Pendokong hakiki mat kodi - Adalah lebih baik memiliki wajah yang hodoh dari lidah yang hodoh kerana wajah yang hodoh tidak mungkin boleh menyakiti hati orang lain tetapi lidah yang hodoh boleh mengeluarkan kata kata yang menjijikkan.....

  ReplyDelete
 15. Jika Ayah kamu/GURU CABUL dituduh merogol orang, adakah anda tidak hadir memberikan sokongan kepadanya. Kalau anda tidak hadir sekalipun, dia tetap Ayah kamu, tetapi tanggungjawab sebagai anak tidak kamu penuhi. Kamu adalah Anak Haram Jadah! ...ikutlah ayah kamu ?GURU kamu selagi dia ikut perintah / suruhan ALLAH...tidak bohong..munafik.utamakan perjuangan kerana ALLAH dari keluarga.

  ReplyDelete
 16. Tuan/Puan Di Atas > Saya setuju. Ikutlah Ayah / Guru kamu selagi dia ikut perintah Allah, tapi tuan/puan keliru dengan topik yang dibicarakan.

  Utamakan perjuangan kerana Allah dari keluarga juga saya setuju, tapi sekali lagi tuan/puan keliru dengan topik yang dibicarakan.

  ReplyDelete