Sunday, December 5, 2010

Saman / Kes Di Mahkamah - Siri 1

KES 1 : MAHKAMAH MAJISTRATE, AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN

Pendakwaraya VS Md Radzi Bin Hanafi

Ringkasan Kes:-
Tuduhan Seksyen 354, Kanun Keseksaan Terhadap YM Sheikh Haji Md Radzi Bin Ustaz Haji Hanafi Al-Qedahi Berhubung Mencabul Kehormatan Cik Hashimah Bt Asnawi Pada Hari Jumaat (10hb Mac 2006) Sekitar Jam 03.00 Hingga 04.00 Petang.

Status Kes:- 
Keputusan Kes Pada KHAMIS (09hb Disember 2010) Samada YM Sheikh Haji Md Radzi Bin Ustaz Haji Hanafi Al-Qedahi DILEPASKAN dan DIBEBASKAN atau perlu dipanggil MEMBELA DIRI.


KES 2 : MAHKAMAH TINGGI MALAYA, KUALA LUMPUR (BAHAGIAN RAYUAN DAN KUASA-KUASA KHAS)

PSSCUHM VS Md Radzi Bin Hanafi

PSSCUHM = Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia

Ringkasan Kes:-
Saman Injuksi (Halangan) Terhadap YM Sheikh Haji Md Radzi Bin Ustaz Haji Hanafi Al-Qedahi Daripada Bertindak Mewakili PSSCUHM sebagai Presiden / Guru Utama.

Status Kes:-
Keputusan Kes Telah Diberikan Pada JUMAAT (03hb Disember 2010) Di Mana Pihak Mahkamah Telah Membenarkan Permohonan Plaintif (PSSCUHM).


KES 3 : MAHKAMAH RAYUAN MALAYSIA, PUTRAJAYA, KUALA LUMPUR

Md Radzi Bin Haji Hanafi VS PSSCUHM

PSSCUHM = Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia

Ringkasan Kes:-
Saman Pemula Memohon Satu Perintah Deklarasi Bahawasanya Perkara-perkara Dinyatakan Dibawah ini adalah tidak sah dan/atau terbatal:-

1) Keputusan Bersalah Oleh JK Penyiasatan Dan JK Penghakiman Pada Mesyuarat 30/07/2006 dan 06/08/2006.

2) Keputusan Penggantungan Keahlian Plaintif (Md Radzi Bin Hanafi) Sebagai Ahli PSSCUHM oleh Majlis Mesyuarat Kebangsaan Pada 13/08/2006.

3) Keputusan Perlucutan Jawatan Plaintif (Md Radzi Bin Hanafi) Sebagai Presiden PSSCUHM Oleh Majlis Mesyuarat Kebangsaan Pada 17/09/2006.

4) Keputusan Perlucutan Jawatan Plaintif (Md Radzi Bin Hanafi) Sebagai Guru Utama PSSCUHM Oleh Majlis Muafakat Tertinggi Pada 18/03/2007.

Status Kes:-
Menunggu Tarikh Pendengaran Rayuan Di Mahkamah Rayuan Malaysia, Putrajaya, Kuala Lumpur Setelah Mahkamah Tinggi Malaya, Kuala Lumpur Menolak Permohonan Plaintif (Md Radzi Bin Hanafi).


KES 4 : MAHKAMAH TINGGI MALAYA, KUALA LUMPUR (BAHAGIAN RAYUAN DAN KUASA-KUASA KHAS)

PSSCUHM Cawangan Negeri Sembilan VS PSSCUHM

PSSCUHM = Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia

Ringkasan Kes:-
Memohon Deklarasi Dan Perintah Seperti Dibawah:-

Deklarasi:-

1) Mesyuarat Agung Perwakilan PSSCUHM Kali Ke-09 Yang Telah Diadakan Pada 11hb Mac 2006 Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

2) Pemilihan Penjawat-Penjawat Majlis Mesyuarat Kebangsaan Yang Telah Diadakan Didalam Mesuarat Tersebut Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

3) Apa-apa Mesyuarat, Prosiding Dan Sebarang Rapatan Yang Dijalankan Selepas Mesyuarat Tersebut Di Peringkat Majlis Atau Lembaga Atau Jawatankuasa Yang Di Bentuk Di Dalam PSSCUHM Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

4) Apa-apa Keputusan Atau Dapatan Atau Arahan Yang Di Buat Di Dalam Apa-apa Mesyuarat, Prosiding Dan Sebarang Rapatan Yang Di Jalankan Selepas Mesyuarat Tersebut Di Peringkat Majlis Atau Lembaga Atau Jawatankuasa Yang Di Bentuk Di Dalam PSSCUHM Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

Perintah:-

Satu Mesyuarat Agung Perwakilan Luar Biasa PSSCUHM Di Adakan Dalam Tempoh Tiga Puluh (30) Hari Dari Tarikh Perintah Ini.

Status Kes:-
Pengurusan Kes Telah Di Jalankan Oleh Pihak Mahkamah Pada SELASA (09hb November 2010), Dan Pihak Mahkamah Bersetuju Untuk Mengadili Kes Ini Atas Fakta-Fakta Yang Perlu Di Tentukan Oleh Mahkamah.


KES 5 : MAHKAMAH TINGGI MALAYA, KUALA LUMPUR (BAHAGIAN RAYUAN DAN KUASA-KUASA KHAS) -  SAMAN TELAH DIBATALKAN OLEH MAHKAMAH

PSSCUHM Cawangan Negeri Melaka VS PSSCUHM

PSSCUHM = Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia

Ringkasan Kes:-

1) Interim Injuksi (Menghalang) Terhadap PSSCUHM Daripada Beroperasi.

2) Deklarasi Bahawa:-

a) Mesyuarat Agung Perwakilan PSSCUHM Kali Ke-09 Yang Telah Diadakan Pada 11hb Mac 2006 Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

b) Pemilihan Penjawat-Penjawat Majlis Mesyuarat Kebangsaan Yang Telah Diadakan Didalam Mesuarat Tersebut Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

c) Apa-apa Mesyuarat, Prosiding Dan Sebarang Rapatan Yang Dijalankan Selepas Mesyuarat Tersebut Di Peringkat Majlis Atau Lembaga Atau Jawatankuasa Yang Di Bentuk Di Dalam PSSCUHM Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

d) Apa-apa Keputusan Atau Dapatan Atau Arahan Yang Di Buat Di Dalam Apa-apa Mesyuarat, Prosiding Dan Sebarang Rapatan Yang Di Jalankan Selepas Mesyuarat Tersebut Di Peringkat Majlis Atau Lembaga Atau Jawatankuasa Yang Di Bentuk Di Dalam PSSCUHM Adalah Tidak Sah Dan Terbatal.

3) Perintah Bahawa:-

Satu Mesyuarat Agung Perwakilan Luar Biasa PSSCUHM Di Adakan Dalam Tempoh Tiga Puluh (30) Hari Dari Tarikh Perintah Ini.

Status Kes:-

1) Permohonan Plaintif (PSSCUHM Cawangan Negeri Melaka) Berkenaan Interim Injuksi (seperti tersebut diatas) Telah Di Tolak Oleh Mahkamah.

2) Mahkamah Kemudiannya Telah MEMBATALKAN Keputusan Berkenaan Interim Injuksi Sebelum Itu Serta Permohonan Plaintif Berkenaan Deklarasi Dan Perintah Saman (seperti tersebut diatas).


Nota Penting:-
Diharap semua ahli jelas tentang kedudukan saman-saman dan / atau kes-kes berkaitan PSSCUHM di mahkamah-mahkamah di Malaysia agar tidak diselewengkan berkenaan perkara ini oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Harap maklum dan terima kasih.

BERSAMBUNG
TERUSKAN MEMBACA DEMI KEBENARAN

61 comments:

 1. Alhamdu lillah...terima kasih tuan...info yg berguna bg mereka yg jauh..

  ReplyDelete
 2. Khairool Izwan,

  Sama-sama kasih. Saudara berada dimana ye?

  ReplyDelete
 3. Sy berada di offshore tuan...belah perairan miri,sarawak...

  ReplyDelete
 4. PSSCUHM = Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia

  Makanya persatuan amin ini? Persatuan apa? Mad Radzi Bukan Guru utama lagi?

  ReplyDelete
 5. salam, tuan amin..
  apa yg saya faham cik mat bukan lagi guru PSSCUHM.. jadi cik mat sekarang bergerak atas persatuan apa? cekak pusaka??? tapi kenapa website rasmi masih tiada nama cekak pusaka??

  ReplyDelete
 6. keputusan mahkamah dah nak dekat nie..
  adakah kita nak wat semayang hajat secara berjemaah atau sendiri2 wat???
  apa pendapat abg amin.. tentang semayang hajat ni??

  ReplyDelete
 7. kes persatuan sudah selesai...so??knaper ada anasir2 dr puak pk yg dtg lagi di akademi PSSCUHM..untuk tujuan apa??kenapa mesti berlegar2 di kawasan PSSCUHM..untuk cari apa??


  JDAK

  ReplyDelete
 8. saja jalan2.. tak kan tak boleh..
  lagi pun kami nak belajar cam ne nk buat akademi..
  hehhehe

  ReplyDelete
 9. kesiannya..nape kamu ditipu..rujuk keputusan tersebut dr mahkamah..jangan telan bulat2 nanti bertambah BODOH..ada faham

  ReplyDelete
 10. "saja jalan2.. tak kan tak boleh..
  lagi pun kami nak belajar cam ne nk buat akademi..
  hehhehe"

  - haah.. elok korang blaja buat akademi.. sebab korang pn dah xde persatuan.. huhuhuh

  ReplyDelete
 11. Tuan Amin,

  Terima kasih atas infomasi terkini.

  1. Apapun semua sedia maklum keterbatasan skop YM Tuan Hakim di pengadilan mahkamah yang mulia buatan manusia ini berbanding mahkamah Allah swt yg akan dialami oleh setiap makhluk kelak, namun usaha setakat termampu WAJIB diteruskan demi membela mempertahankan MARUAH tercemar dek fitnah Al Dajal dan pertahankan HAK Tuan Syeikh melalui saluran keadilan mahkamah manusia sediada yg masih banyak keterbatasannya; sptmana sifat manusia jua. Selebihnya kita berserah kpd Pencipta kita yang Maha Agong, Allah swt.

  2. Sptmana Iblis engkar arahan Tuhan dari melaksanakan perkara yg diperintah dan dilarang, begitu juga lah golongan pengkhianat ini akan guna apa juga kaedah utk merampas jenama `Silat Cekak Hanafi' utk cita2 komersil yg mereka sendiri tidak upaya utk menciptanya sptmana Almarhum Ustaz Hj Hanafi...jln paling mudah ialah dgn merampasnya dari Tuan Guru yg sah dgn ambik kesempatan kelemahan `loop holes' dalam klausa perlembagaan PSSCUHM yg sengaja mereka adakan utk diguna dalam keadaan tertentu demi mencapai matlamat mereka (ambil kesempatan situasi pepecahan dgn PSSCM), juga ambil kesempatan terhadap keterbatasan bidang kuasa peraturan/perundangan di pihak Pendaftar Pertubuhan/Mahkamah.

  3. Pada hemat saya, ahli2 dan para pengamal Silat Cekak Hanafi (pewaris)yg benar2 kenal akan siapa sebenarnya Tuan Syeikh Hj Md Radzi bin Hj Hanafi AlQadhi melalui kaedah kepimpinan beliau serta ketinggian sifat peribadinya tidak akan goyah dek apajua kesan ancaman fitnah yg melanda. Begitu jua sifatnya setiap penuntut yg meminati & mencari keilmuan hakiki tetap jua akan menilai dgn kaedah tersendiri bagi mengenal & memilih Guru yang hendak diikuti, keilmuan Guru berkenaan wajiblah mempunyai mandat SAH dgn salasilah & susur-galur ilmu diperturunkan secara sah dari Guru ke Guru hingga ke Guru semasa sptmana Tuan Syeikh Hj Md Radhi yg SAH menerima mandat keilmuan dari Guru2 sebelumnya....manakala Guru Ciptaan Citarasa Baru (Master Joe) hanyalah guru boneka bertaraf Guru lantikan, tahap ilmu cume takuk anak murid derhaka saje - dgn MANDAT CIPTAAN (bukan mandat yg diterima dari Guru Silat Cekak yg sah sebelumnya), iaitu secara lantikan demi menjustifikasi mengabui masyarakat/peminat persilatan serta demi mereliasasikan matlamat cita2 kepala puak penderhaka @pengkhianat yg sebenarnya mengkhianati perjuangan Silat Cekak yg diasaskan Almarhum Ustaz Hanafi.

  3. Dicadangkan, mungkin dimasa yg sesuai kelak Tuan amin boleh coretkan sejarah platform2 prtubuhan masa lalu yg telah ditumpang & digunapakai utk mengembangkan perjuangan Silat Cekak sejak Almarhum dulu.

  Pendukung Hakiki
  Gombak

  ReplyDelete
 12. Insyaallah Pendakwaraya Malaysia boleh menang kes...

  ReplyDelete
 13. Anonymous,

  Soalan:-
  apa yg saya faham cik mat bukan lagi guru PSSCUHM.. jadi cik mat sekarang bergerak atas persatuan apa? cekak pusaka???

  Jawaban:-
  Saat dan ketika ini, secara undang-undang YM Sheikh Radzi Hanafi bukan guru PSSCUHM. YM Sheikh Radzi Hanafi secara hakikinya adalah GURU SILAT CEKAK yang digerakkan atas PERSATUAN SENI SILAT CEKAK PUSAKA USTAZ HANAFI.

  Soalan:-
  tapi kenapa website rasmi masih tiada nama cekak pusaka??

  Jawaban:-
  Nama ringkas persatuan tersebut adalah dikenali sebagai SILAT CEKAK USTAZ HANAFI. Website sedang dalam 'renovation'.

  Soalan:-
  kes persatuan sudah selesai...

  Jawaban:-
  Kes PSSCUHM belum selesai. Sila rujuk KES 3 dan KES 4.

  Soalan:-
  so??knaper ada anasir2 dr puak pk yg dtg lagi di akademi PSSCUHM..untuk tujuan apa??kenapa mesti berlegar2 di kawasan PSSCUHM..untuk cari apa??

  Jawaban:-
  Saya TIDAK TAHU tentang perkara ini. Tanyalah kepada tuan punya badan ye. Lagipun, dimanakah salahnya mereka berjalan berhampiran kawasan? Saya tak nampak kesalahannya.

  Soalan:-
  keputusan mahkamah dah nak dekat nie..
  adakah kita nak wat semayang hajat secara berjemaah atau sendiri2 wat???
  apa pendapat abg amin.. tentang semayang hajat ni??

  Jawaban:-
  Solat Hajat Berjemaah secara konsisten dijalankan dirumah persatuan Tmn Melawati pada setiap minggu. Kalau nak buat sendiri pun sangat dituntut. Solat Hajat ini dilakukan sebagai tanda HAMBA memohon kepada TUANNYA.

  Soalan:-
  kesiannya..nape kamu ditipu..rujuk keputusan tersebut dr mahkamah..jangan telan bulat2 nanti bertambah BODOH..ada faham

  Jawaban:-
  Kesiannya..Saya berkata BENAR. Jika ada masa, rujuklah keputusan tersebut daripada mahkamah. Jangan telan bulat2 ye. Nanti PUAN bertambah BODOH. Faham ye PUAN.

  Dakwaan:-
  Insyaallah Pendakwaraya Malaysia boleh menang kes...

  Komen:-
  Insya Allah PEGUAMBELA juga mempunyai peluang untuk menang kes. SERI tiada PUAN ye.

  ReplyDelete
 14. Pendukung Hakiki Gombak,

  Saya bersetuju dengan pandangan saudari/saudari. Pandangan untuk diterbitkan rencana berkenaan PELBAGAI PERSATUAN yang telah digunakan untuk mengembangkan SILAT CEKAK, telah ada didalam senarai. Cuma perlu menunggu masa untuk penerbitannya. Terima Kasih atas pandangan saudara/saudari. Saya sangat menghargainya.

  ReplyDelete
 15. adakah maksudnya selepas ni kita akan bergerak dgn Silat Cekak Pusaka Hanafi? bermakna selepas itu kita sudah tiada hubungan lagi dgn puak PP dan masing2 dgn hal masing2.. bgitu ke abg amin?

  karim

  ReplyDelete
 16. adakah maksudnya selepas ni kita akan bergerak dgn Silat Cekak Pusaka Hanafi? bermakna selepas itu kita sudah tiada hubungan lagi dgn puak PP dan masing2 dgn hal masing2.. bgitu ke abg amin?

  karim

  ReplyDelete
 17. bukan pihak pk tidak dibenarkan menggunakan nama silat cekak hanafi. Bukan kah itu kegunaan injuksi?? Maka pihak pp telah menang 3-0 lah?? Kenapa bodoh pula Cik Amin Kalau merujuk pada keputusan makhamah. Bukan tindakkan ini seperti menghina makhamah. Ini kira menghina makhamah!

  ReplyDelete
 18. Anonymous said...

  Tuan Amin,

  Terima kasih atas infomasi terkini.

  1. Apapun semua sedia maklum keterbatasan skop YM Tuan Hakim di pengadilan mahkamah yang mulia buatan manusia ini berbanding mahkamah Allah swt yg akan dialami oleh setiap makhluk kelak, namun usaha setakat termampu WAJIB diteruskan demi membela mempertahankan MARUAH tercemar dek fitnah Al Dajal dan pertahankan HAK Tuan Syeikh melalui saluran keadilan mahkamah manusia sediada yg masih banyak keterbatasannya; sptmana sifat manusia jua. Selebihnya kita berserah kpd Pencipta kita yang Maha Agong, Allah swt.

  2. Sptmana Iblis engkar arahan Tuhan dari melaksanakan perkara yg diperintah dan dilarang, begitu juga lah golongan pengkhianat ini akan guna apa juga kaedah utk merampas jenama `Silat Cekak Hanafi' utk cita2 komersil yg mereka sendiri tidak upaya utk menciptanya sptmana Almarhum Ustaz Hj Hanafi...jln paling mudah ialah dgn merampasnya dari Tuan Guru yg sah dgn ambik kesempatan kelemahan `loop holes' dalam klausa perlembagaan PSSCUHM yg sengaja mereka adakan utk diguna dalam keadaan tertentu demi mencapai matlamat mereka (ambil kesempatan situasi pepecahan dgn PSSCM), juga ambil kesempatan terhadap keterbatasan bidang kuasa peraturan/perundangan di pihak Pendaftar Pertubuhan/Mahkamah.

  3. Pada hemat saya, ahli2 dan para pengamal Silat Cekak Hanafi (pewaris)yg benar2 kenal akan siapa sebenarnya Tuan Syeikh Hj Md Radzi bin Hj Hanafi AlQadhi melalui kaedah kepimpinan beliau serta ketinggian sifat peribadinya tidak akan goyah dek apajua kesan ancaman fitnah yg melanda. Begitu jua sifatnya setiap penuntut yg meminati & mencari keilmuan hakiki tetap jua akan menilai dgn kaedah tersendiri bagi mengenal & memilih Guru yang hendak diikuti, keilmuan Guru berkenaan wajiblah mempunyai mandat SAH dgn salasilah & susur-galur ilmu diperturunkan secara sah dari Guru ke Guru hingga ke Guru semasa sptmana Tuan Syeikh Hj Md Radhi yg SAH menerima mandat keilmuan dari Guru2 sebelumnya....manakala Guru Ciptaan Citarasa Baru (Master Joe) hanyalah guru boneka bertaraf Guru lantikan, tahap ilmu cume takuk anak murid derhaka saje - dgn MANDAT CIPTAAN (bukan mandat yg diterima dari Guru Silat Cekak yg sah sebelumnya), iaitu secara lantikan demi menjustifikasi mengabui masyarakat/peminat persilatan serta demi mereliasasikan matlamat cita2 kepala puak penderhaka @pengkhianat yg sebenarnya mengkhianati perjuangan Silat Cekak yg diasaskan Almarhum Ustaz Hanafi.

  3. Dicadangkan, mungkin dimasa yg sesuai kelak Tuan amin boleh coretkan sejarah platform2 prtubuhan masa lalu yg telah ditumpang & digunapakai utk mengembangkan perjuangan Silat Cekak sejak Almarhum dulu.

  Pendukung Hakiki
  Gombak
  December 5, 2010 10:42 PM

  Makhamah dunia, kamu kamu dah kalah. Tunggu jer lah makhamah dunia pulak. Jangan asyik nak putar alam je. Masuk lagi alam2x akhirat lak. Kalau dekat dunia pun tak betul. Menipu sana menipu sini. Tunggu je lah ko kat akhirat nanti.

  Takdo lah orang-orang lama tu nak mengejar kebendaan macam akau akau cakap ni. Dia orang juga yang banyak bagi sumbangan kat persatuan. Dorang ni berilmu bukan takat berilmu dalam persilatan jer. Dia orang ni bukan menggunakan silat sebagai sumber pendapatan. Dia orang bukan meminta tapi memberi. Bukan macam orang orang tu. Yang mementingkan populariti dari matlamat silat cekak sendiri.

  Dan menggunakan kekuasan untuk mendapatkan duit poket sendiri. Allah dah suruh beringat tak nak beringat. Bapa sendiri kata jangan berbohong ekau bebohong. Sapa suruh? Tepuk dada tanya selera. :)

  Terlebih pulok. Cayang sikit amin. Hahahahaha

  ReplyDelete
 19. "saja jalan2.. tak kan tak boleh..
  lagi pun kami nak belajar cam ne nk buat akademi..
  hehhehe"

  - haah.. elok korang blaja buat akademi.. sebab korang pn dah xde persatuan.. huhuhuh

  Komen
  Tak ingin belajar dari akademi, yg nak belajar tu perli jer tu. Mana mungkin persatuan yg besar nak belajar dgn persatuan yg kecik.
  AKADEMI kena belajar dgn kita orang, macamana nak pecah rekod 7356 di Dataran Merdeka. Cermin lah muka tu

  Dulu ada satu orang yang hebat bekas penyelia UPM. Dia kata kalau ahli ramai tu tandanya tuhan serta.

  Aku rasa ada betul gak cakap dia tu. Sekarang pengikut YM GURU kita bertambah ramai.Maknanya YM guru kita lah yg tuhan serta.Mungkin dia akan tukar statement plak lepas ni. Ko orang boleh agak tak apa statement yg mungkin keluar agaknya?.. mungkin dia akan kata..di akhir zaman golongan yg sedikit lah yang betul...

  Kawang! kwang! kwang.. ha ha ha ha

  KLS serdang

  ReplyDelete
 20. Karim,

  Soalan:-
  adakah maksudnya selepas ni kita akan bergerak dgn Silat Cekak Pusaka Hanafi?

  Jawaban:-
  Telah bergerak dibawah Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi (Silat Cekak Ustaz Hanafi).

  Soalan:-
  bermakna selepas itu kita sudah tiada hubungan lagi dgn puak PP dan masing2 dgn hal masing2.. bgitu ke abg amin?

  Jawaban:-
  Telah lama sudah tiada hubungan dengan Puak Pengkhianat. Cuma KEBENARAN perlu diperjelaskan hingga akhir hayat, maka selagi itulah penerangan akan melibatkan perihal mereka. Begitulah saudara.

  ReplyDelete
 21. Anonymous,

  Soalan:-
  Makhamah dunia, kamu kamu dah kalah. Tunggu jer lah makhamah dunia pulak. Jangan asyik nak putar alam je. Masuk lagi alam2x akhirat lak. Kalau dekat dunia pun tak betul. Menipu sana menipu sini. Tunggu je lah ko kat akhirat nanti.

  Jawaban:-
  Berhati-hati dengan dakwaan PUAN kerana dalil-dalil telah disenaraikan oleh saya. Khuatir menghampiri MURTAD. Alam akhirat pasti berlaku. Saya sentiasa menunggu detik itu untuk kehidupan yang kekal abadi.

  Soalan:-
  Takdo lah orang-orang lama tu nak mengejar kebendaan macam akau akau cakap ni. Dia orang juga yang banyak bagi sumbangan kat persatuan. Dorang ni berilmu bukan takat berilmu dalam persilatan jer. Dia orang ni bukan menggunakan silat sebagai sumber pendapatan. Dia orang bukan meminta tapi memberi.

  Jawaban:-
  Perilaku beberapa orang ini terlalu licik. Tidak boleh melihat sekiranya tidak diperlihatkan. Pemberian atau sumbangan seseorang adalah KOSONG disisi Allah jika tidak berserta KEIKHLASAN.

  Soalan:-
  Bukan macam orang orang tu. Yang mementingkan populariti dari matlamat silat cekak sendiri. Dan menggunakan kekuasan untuk mendapatkan duit poket sendiri. Allah dah suruh beringat tak nak beringat. Bapa sendiri kata jangan berbohong ekau bebohong. Sapa suruh? Tepuk dada tanya selera. :)

  Jawaban:-
  Saya tidak faham dan jelas apa, siapa dan bapa siapa yang PUAN maksudkan. Adakah PUAN ini ada penyakit SAWAN BABI?

  ReplyDelete
 22. Anonymous,

  Soalan:-
  bukan pihak pk tidak dibenarkan menggunakan nama silat cekak hanafi. Bukan kah itu kegunaan injuksi??

  Jawaban:-
  He..he..he.. PUAN kena TIPU lagi nampaknya. Baca dengan TELITI perihal setiap saman dan injuksi yang telah disenaraikan.

  Siapalah yang teringin hendak menggunakan nama Silat Cekak Hanafi yang merujuk kepada Hanafi Masman. Nama yang kami gunakan adalah SILAT CEKAK USTAZ HANAFI (merujuk kepada Hanafi Ahmad).

  Soalan:-
  Maka pihak pp telah menang 3-0 lah??

  Jawaban:-
  Menang apa maksud PUAN?? Kalau SEMBANG GEBANG memangkan PUAK KEBENARAN (PK) menang 3-0 mengatasi PUAK PENGKHIANAT (PP).

  Soalan:-
  Kenapa bodoh pula Cik Amin Kalau merujuk pada keputusan makhamah. Bukan tindakkan ini seperti menghina makhamah. Ini kira menghina makhamah!

  Jawaban:-
  Sebagai seorang manusia, saya memang bodoh PUAN. Tak tahu apa2 jika tidak diberitahu oleh yang MAHA MENGETAHUI.

  Mahkamah mana yang telah saya hina? Mahkamah Beruk pun saya tidak menghinanya. Saya hanya membuktikan ketidak adilan dan kezaliman yang berlaku.

  Jika maksud PUAN saya menghina mahkamah di Malaysia, maka PUAN telah melakukan kesilapan. Sebagai seorang yang mempunyai semangat NASIONALISME yang tinggi, saya sentiasa berpegang kepada RUKUN NEGARA ke-4 iaitu KEDAULATAN UNDANG-UNDANG.

  PUAN juga ada penyakit SAWAN BABI ke?

  ReplyDelete
 23. Mana satu korang ni..
  Cekak Hanafi ker Pusaka Hanafi..

  ReplyDelete
 24. Anonymous,

  Soalan:-
  Mana satu korang ni..
  Cekak Hanafi ker Pusaka Hanafi..

  Jawaban:-
  Kami berjuang atas platform Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi atau nama ringkasnya adalah SILAT CEKAK USTAZ HANAFI. Harap dapat JELAS dengan BAHASA yang semudah ini.

  ReplyDelete
 25. hahahahaha nak guna juga? guna lah labu.. nanti bayar lagi

  ReplyDelete
 26. Anonymous,

  Jawaban:-
  Berhati-hati dengan dakwaan PUAN kerana dalil-dalil telah disenaraikan oleh saya. Khuatir menghampiri MURTAD. Alam akhirat pasti berlaku. Saya sentiasa menunggu detik itu untuk kehidupan yang kekal abadi.

  *Alo makcik cleaner lu tu yang kena berhati hati dengan ko punya statement. Berkat guru konon. Menjahanamkan murid adalah. Macam mana kau boleh menyokong dengan yang haram kalau kau kata kau takut akan akhirat??*

  Jawaban:-
  Perilaku beberapa orang ini terlalu licik. Tidak boleh melihat sekiranya tidak diperlihatkan. Pemberian atau sumbangan seseorang adalah KOSONG disisi Allah jika tidak berserta KEIKHLASAN.

  *Kau tu yang licik. Tuan Muda konon. Sekarang orang yang salah selalu berkata dia benar. Licik. Cik Mad tu yang licik. Cabul anak orang pastu kata orang yang benar. Tolong lah amin. Kalau benar orang lama mencari kebendaan. Tunjukkan bukti kamu! Saman!*

  Jawaban:-
  Saya tidak faham dan jelas apa, siapa dan bapa siapa yang PUAN maksudkan. Adakah PUAN ini ada penyakit SAWAN BABI?

  *Aik dibuat-buat tak tahu pula. Tak saya kena sawan amin. Makin membesar dan membuncit. Sikit lagi je nak sikit jantung sebab kolestrol dan kemenangan Persatuan. Hahaha. Amin biar p ko nak putar alam apa. Mengikut pengikut pengikut cekak dan orang-orang kau. Orang yang benar allah sentiasa berada sisi nya. Dan allah akan sentiasa membantunya. Tapi sekarang amacm? 3-0. Siapa yang benar? Persatuan Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia jua.*

  ReplyDelete
 27. jgn suka dulu PUAN anon..nnt kalau dah setepek kena kat muka 2 baru tau malu nnt...dah la bacul lg pengecut...kalau rasa2 dah menang 2 bubuh la nama kat komen 2...nk tau gak sapa samdol yg kata menang sgt 2...

  shahrain melaka

  ReplyDelete
 28. anon = samdol...wakakakakaka...

  x dak teloq ka nk buh nama???

  ReplyDelete
 29. shahrain ada adik perempuan?

  ReplyDelete
 30. Anonymous,

  Soalan-soalan:-

  *Alo makcik cleaner lu tu yang kena berhati hati dengan ko punya statement. Berkat guru konon. Menjahanamkan murid adalah. Macam mana kau boleh menyokong dengan yang haram kalau kau kata kau takut akan akhirat??*

  *Kau tu yang licik. Tuan Muda konon. Sekarang orang yang salah selalu berkata dia benar. Licik. Cik Mad tu yang licik. Cabul anak orang pastu kata orang yang benar. Tolong lah amin. Kalau benar orang lama mencari kebendaan. Tunjukkan bukti kamu! Saman!*

  *Aik dibuat-buat tak tahu pula. Tak saya kena sawan amin. Makin membesar dan membuncit. Sikit lagi je nak sikit jantung sebab kolestrol dan kemenangan Persatuan. Hahaha. Amin biar p ko nak putar alam apa. Mengikut pengikut pengikut cekak dan orang-orang kau. Orang yang benar allah sentiasa berada sisi nya. Dan allah akan sentiasa membantunya. Tapi sekarang amacm? 3-0. Siapa yang benar? Persatuan Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia jua.*

  Jawaban:-

  Memang SAH bahawa PUAN telah menghidap penyakit SAWAN BABI. Bawalah berubat ye PUAN. Semoga cepat SEMBUH... :-)

  ReplyDelete
 31. Sawan Babi = Sawan Amin so amin? hahaha

  ReplyDelete
 32. Anonymous,

  Soalan:-

  Sawan Babi = Sawan Amin so amin? hahaha

  Jawaban:-

  Sawan Babi = Babi so Anonymous? hahahaha

  ReplyDelete
 33. Hahaha nak menang gak. Ambil laH amin. Bwk lah kemenangan tu balik rumah. Simpan buat perkasam. Tunjuk kat anak bini. Perut tu elok elok nnt jatuh pula ya. Bra tu jgn lupa. Hahaha

  ReplyDelete
 34. Anonymous,

  Soalan:-
  Hahaha nak menang gak. Ambil laH amin. Bwk lah kemenangan tu balik rumah. Simpan buat perkasam. Tunjuk kat anak bini.

  Jawaban:-
  Hahaha saya nak tegakkan KEBENARAN gak. Saya tidak akan simpan KEBENARAN buat perkasam. Saya tidak akan hanya tunjukkan KEBENARAN kat anak bini. Saya akan tunjukkan KEBENARAN kepada orang-orang yang perlukan KEBENARAN.

  Soalan:-
  Perut tu elok elok nnt jatuh pula ya. Bra tu jgn lupa. Hahaha

  Jawaban:-
  TELOR tu elok elok nnt jatuh pula ya. PAD tu jgn lupa. Hahahaha

  ReplyDelete
 35. Sawan Babi dgn sawan Amin bukan sama ke? Cuba tongekan badan itu. Pastu merangkak. Serupakan? Hahahaha. Tapi kulit tu kena bleach sikit. Telor pad? hahaha lawak lu tak masuk lah geng.

  ReplyDelete
 36. Anonymous,

  Soalan:-
  Sawan Babi dgn sawan Amin bukan sama ke? Cuba tongekan badan itu. Pastu merangkak. Serupakan? Hahahaha. Tapi kulit tu kena bleach sikit. Telor pad? hahaha lawak lu tak masuk lah geng.

  Jawaban:-
  Sawan Babi = Babi = Anonymous bukan sama ke? Cuba tonggengkan badan itu. Pastu merangkak. Baca ni!

  "Akan ada dalam umatku orang-orang yang kurang percaya diri, lalu kembali kepada ulamak mereka, ternyata mereka itu kera-kera dan babi-babi" (Hadis Riwayat Al Hakim daripada Hazrat Abi Ummah)

  Hadis ini tentang BABI yang hanya mengikut fitnah orang. Serupakan? Hahahahaha. Tapi kulit tu kena bleach sikit bagi sebijik mcm BABI. Sawan Amin? hahahaha lawak lu tak masuk Raja Lawak lah.

  ReplyDelete
 37. Amin sy nk btnya ttg silat ini. Mcm mn nk gnkn teknik 'perut stand' ciptaan amin ni? dah sepuluh tahun tak mahir lagi. Haha

  ReplyDelete
 38. Anonymous,

  Soalan:-
  Amin sy nk btnya ttg silat ini. Mcm mn nk gnkn teknik 'perut stand' ciptaan amin ni? dah sepuluh tahun tak mahir lagi. Haha

  Jawaban:-
  PUAN bertanya salah orang. Tentang teknik 'Perut Stand' itu adalah ciptaan Ikmal Rashmy. Dah sepuluh tahun dia mahir. Hahaha

  ReplyDelete
 39. Boleh masuk malaysia got talent. Ayooo great skill from Amin. He can stand up with his own tummy. Hahahahaha. Go Go Amin! Go Go Amin!

  ReplyDelete
 40. Amin, nak pegang perut skit. Skit je. Jgn bagitau ayah. Hahahaha

  ReplyDelete
 41. Anonymous,

  Soalan:-
  Boleh masuk malaysia got talent. Ayooo great skill from Amin. He can stand up with his own tummy. Hahahahaha. Go Go Amin! Go Go Amin!

  Jawaban:-
  Boleh masuk malaysia got talent. Ayooo great skill from Ikmal. He can stand up with his own tummy. Hahahahahaha. Go Go Ikmal! Go Go Ikmal!

  ReplyDelete
 42. Anonymous,

  Soalan:-
  Amin, nak pegang perut skit. Skit je. Jgn bagitau ayah. Hahahaha

  Jawaban:-
  Tak boleh. Saya malas nak samak. BABI adalah binatang HARAM. Jangan bagitau BAPAK BABI. Hahahahaha

  ReplyDelete
 43. anon saya nk btnya tentang silat cekak hanafi masman, macam mana nk guna teknik telor sadot (telur yg di sedut dalam perut) ciptaan korang ni... adakah bila telor korang dah masuk dalam perut dah kira mahir hahaha

  -hanafi alias-

  ReplyDelete
 44. Aik kita pulak babi. Dia tu yang rare. Boleh menaip pula tu. Bercakap, duduk, tido, makan gelojoh eh silap pulak tu memang tabiat. Perut tu jg tau. Tp nk sentuh juga. Alamak lupa pulak pusat tu tenggelam dan hitam. Basuh skit

  ReplyDelete
 45. anon saya nk btnya tentang silat cekak hanafi masman, macam mana nk guna teknik telor sadot (telur yg di sedut dalam perut) ciptaan korang ni... adakah bila telor korang dah masuk dalam perut dah kira mahir hahaha

  -hanafi alias-

  senang. Dengar je cerita Auta cik amin. haha.

  ReplyDelete
 46. Anonymous,

  Soalan:-
  Aik kita pulak babi. Dia tu yang rare. Boleh menaip pula tu. Bercakap, duduk, tido, makan gelojoh eh silap pulak tu memang tabiat. Perut tu jg tau. Tp nk sentuh juga. Alamak lupa pulak pusat tu tenggelam dan hitam. Basuh skit

  Jawaban:-
  Alhamdulillah, nasib baik tak kena. Malas nak samak la BABI. Terima kasih kerana tidak menyentuh saya. Saya orang Islam. Tak boleh sentuh BABI ye.

  ReplyDelete
 47. Anonymous,

  Ok lah BABI. Saya nak kena pergi dulu. Sampaikan salam kepada AYAH BABI dan GURU BABI serta BABI-BABI yang telah lama. Semoga dengan kehadiran MAAL HIJRAH ini bertukar karier daripada BABI kepada KUCING ye.

  Sampai bila kita nak duduk MAQAM BABI je. Dunia dah hampir kiamat. Terima kasih kerana bergurau senda dengan saya.

  ReplyDelete
 48. Ok babi itam, jgn makan taik!

  ReplyDelete
 49. HAHAHAHAHAHA,,,,,,,,AMIN BABI ITAM..HAHAHAHHAA

  ReplyDelete
 50. Anonymous,

  Ok babi itam, jgn makan taik!
  HAHAHAHAHAHA,,,,,,,,AMIN BABI ITAM..HAHAHAHHAA

  Komen:-
  Ok BABI TONYOK, jgn makan taik!
  HAHAHAHAHAHAHA,,,,,,PUAN BABI TONYOK..HAHAHAHAHAHA

  ReplyDelete
 51. adoi lawak gila anon2 "BABI" ni...leh plak dia wat ptunjukkn raja lawak kat cini...ni mesti kecewa sbb kalah raja lawak trus kena sawan BABI...tu pasal jd mcm 2...

  soalan : "shahrain ada adik perempuan?"

  jawapan : yea sy ada adik perempn dan stakat ni Alhamdulillah dia belajar SILAT CEKAK USTAZ HANAFI (bkn silat hanafi masman tompel) dgn baik kerana Akhlak dia tpelihara..dia xdiajar ajak lelaki dtg rmah (ada penyakit gatal) pastu fitnah org...keluarga sy,guru sy xpenah ajar 2 semua..knp PUAN ANON bertanya??nk kenalkn adik anon ke??Oh maaf la sy xterima golongan mcm PUAN ANON ni...rosak keturunan sy nnt..TAKUT MEWARISI GOLONGAN PEMFITNAH AKHIR ZAMAN...NAUZUBILLAH MINZALIK...


  Abg Amin layankan je "Puak2 xtau malu ni"..xda point duk wat hingaq kat sini...nmpak sgt yg comment tu xmatang lg...perangai org BACUL mcm 2..sembang gebang je bubuh nama takut..takut tsenarai antara USAHAWAN TELOQ KA??hahaha...layannnnnn....

  shahrain melaka

  ReplyDelete
 52. Oho fitnah ya. Oklah Shahrin, apa kau rasa kalau ada orang masuk rumah kau. Adik kau sorang. Pastu ada orang pegang pegang adik kau. Apa perasaan kau? Sebelum sampai situ, dia tarik! katanya. Sentuh sikit je. Sikit. Hahaha jangan bagaitau ayah.

  P.K pakai otak jgn pakai lutut

  ReplyDelete
 53. Blog Amin Zainul (Gebang sebenar Gebang...)

  ReplyDelete
 54. sbb adik aku 2 bkn suka2 bleh suh org lain masuk rmah...sbb 2 xjd mcm 2...hahaha...ko pk pakai lutut ke??cian cacat rupanya...patutla comment mcm bangang...sbb cacat...otak kat lutut...perempuan kalau tau adap dia xbg sesape masuk rmh kalau bukan muhrim...ni dah la xda adap bwk laki balik rmah...skali 3 plak 2...kononnya kata bapak dia org men bola ptg2...bodoh sgt men bola kat rmah org...Abg Mad xkn masuk kalau xdperlawa masuk...ko jgn la nk auta ngan aku...kalau ko sendiri xda saksi xyah sembg gebang ngan aku...saksi semua dgr ckp org je...mcm haram punya saksi...pastu wat penyisatan pn mcm bangang...Munafik sungguh...Sesungguhnya aku YAKIN jln yg aku pilih..

  shahrain melaka

  ReplyDelete
 55. Puak Hanafi Mask Man (manusia bertopeng hanafi) hanya berani melalui blog. kat luar teluq tenggelam.. hua hua hua.
  Hanafi Mask Man Teluq tenggelam!
  hua hua hua

  ReplyDelete
 56. Puan ni dah melalut.. kalau hang kawan dgn kami pun bukan dapat pekdah.. baik hang pi melalut kat cekak hanafi masman tu..

  buat banyak program akademi tu banyak2x.. konsep mengenal jasa, belajar sifat siddiq dan amanah.. ni tak abis2x ni kondem en amin.. nampak sgt ajaran cekak hanafi masman dan master joe tak bernilai.. sbb memang tak betui pegangan dan ajarannya..

  blog ni di wujudkan bertujuan dn terangkan kepada ahli2x dan pendokong Abg Mad ttg apa yg berlaku..

  kalau ko nak kondem abg mad ke, buatlah blog sendiri.. nnti kami komen ko punye post..

  ReplyDelete
 57. Anonymous said...

  Sawan Babi = Sawan Amin so amin? hahaha
  December 6, 2010 7:35 PM

  jwpan
  kalau ko kata en amin babi, ko pun sama lah babi.. macam ni ke pengajaran cekak hanafi masman aka master joe..

  apa punye manusia haram jadah lah puak2x akademi kat sini...

  ReplyDelete
 58. Anonymous said...

  Hahaha nak menang gak. Ambil laH amin. Bwk lah kemenangan tu balik rumah. Simpan buat perkasam. Tunjuk kat anak bini. Perut tu elok elok nnt jatuh pula ya. Bra tu jgn lupa. Hahaha
  December 6, 2010 7:42 PM

  JWPAN...
  Kemenangan tu akan terserlah.. tak kisah lah dia nak baawak balik umah ke.. buat pekasam ke.. ko apa kisah Puak Akademi.. rasanya en amin pun buat posting kat rumah..
  dri rumah boleh menceritakn tentang kebenaran... hatta en amin sakit sekali pun dia masih boleh menceritakan ttg kebenaran...

  yg ko sakit ati sgt pehal.. baik ko balik rumah.. mengaji bagi betul.. ni satu lagi ajaran sesat cekak hanafi masman.. lelaki mana ada pakai bra... lelaki yg pondan Puak Akademi je yg pakai bra..
  suh puan belum di tebuk tupai tu ajar ko cara pakai bra betul2x..

  ReplyDelete
 59. Saudara Seperjuangan,

  Mohon maaf atas kata-kata saya pada ruangan komen rencana ini. Sengaja bergurau senda dengan balaci-balaci Puak Pengkhianat daripada Silat Cekak Hanafi Masman.

  Walaubagaimanapun, panggilan BABI kepada mereka ini berlandaskan hadis Rasulullah yang sangat memberatkan perihal FITNAH yang menjadi IKUTAN balaci-balaci tersebut. Mohon maaf atas ketidak selesaan para pembaca.

  ReplyDelete
 60. Anon2 cuba perhati elok2 kat keliling, sape antara kamu amat mirip tonyok itam...kurikutur BABI ITAM tu kan lg jelas pada sifat fizikal dan karektor balaci penfitnah kanan ie Abdul Azman Johan @ Man CINA. Teliti tengok cara dia brjalan, cara dia perhati keliling, lenggok dia, susuk badan tengkok dan muka, lg jelas bila dok pakai ketayap itam..

  ReplyDelete
 61. Ye la bro anon. Memang MAN CINA sebijik macam BABI TONYOK. Macam mana aku tak pernah perasan selama ni. Thank you bro anon...

  ReplyDelete